Драгоман

На Празникът на Драгоман

Кметът на Драгоман по време на празника

Андрей Иванов,кметът на Драгоман, благодари на всички участвали в потушаването на пожара в Драгоманско

Драгоман празнува 54-та годишнина от неговото обявяване, и по този чудесен повод бяха поканени множество официални гости. Те включват Зоран Джуров-предцедател на общинския съвет,Елена Ташкова- Държавен фонд “Земеделие”,Петър Терзобалиев-началик на ГПУ Калотина,д-р Ангел Йосифов-предс. на Комисията по Здравеопазване и др. Друг специален гост беше Исаак Велбъждски-Втори Викален Епископ на Софийския Метрополит, който оглавява литургията в църквата Св. Архидякон Стефан.

Освен пари от общината, час от празненството-основно музиката, е финансирана и от дарители. По традиция празникът завърши със заря и музика на открито по звездите.

По време на речта си кмета отдели време за специална благодарност към всеки участвал в потушаването на пожара които беше избухнал в община Драгоман.

“Преди няколко седмици възникна много тежък пожар на територията на община Драгоман, в зоната на селата Драгоил и Чеканец.Застрашени бяха много населени места и най-вече Светинята Наделишки манастир Св, Анастасий. В този пожар, продължаващ над 70 часа, взеха участие доброволци, представители на съответни институции и част от местното население, Искам да благодаря специално на хората, които потушиха пожара, защото в такава тежка гориста местност, техниката не върши работа. Върши специалността на хората и доброволците”